Amikor a POS terminálokkal kezdtem foglalkozni, nem is gondoltam, hogy egy világjárvány esetén is kiemelt szerepet játszhatnak.

A munkahelyemen természetesen mi is megkaptuk a koronavírus kisokost, amit tovább is küldtem a szüleimnek. Ők jobban veszélyeztetettek, mint én, idősebbek, sok emberrel találkoznak a boltjukban és ők is járnak vásárolni. Persze ebben a tájékoztatóban az alap higiéniás szabályok mellett csak arról írtak, hogy kerüljük a kapcsolatot mindenkivel, aki akár csak távolról érintett lehet és ne menjünk rendezvényekre.

Jobb félni, mint megijedni alapon én is olvasom a híreket, tájékozódom a fejleményekről.

Egy érdekességre találtam rá az elmúlt napok híreiben: A WHO adott ki egy tájékoztatást arról, hogy javasolja mindenkinek a bankkártyás fizetést, hiszen a készpénz több ember kezében megfordul, így azon több kórokozó tud összegyűlni. Mivel azt sem tudják még, hogy a koronavírus a tárgyakon meddig marad életben, a készpénz ugyanúgy fertőző lehet, mint az ajtók kilincse, vagy a villanykapcsolók, amiket sokan használnak.

Ezt a cikket gyorsan el is küldtem a szüleimnek és nyomatékosan kértem őket, hogy próbáljanak meg mindenhol kártyát használni.

Én pedig levontam belőle azt a következtetést, hogy villámgyorsan be kell szereznem a POS terminált, hogy a szüleim minél hamarabb tudják ajánlani boltjukban a bankkártyás fizetést a készpénz helyett és így óvják saját és vevőik egészségét. Jól tudom én is, hogy nem a bankkártyás fizetéssel fogják megállítani a vírus terjedését, de ez is szerepet játszhat abban, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg.

Lehet nem én vagyok az egyetlen, aki éppen most keres terminált és a vírus miatt minél előbb szeretné beszerezni. Félő, hogy a szolgáltatóknál elfogy a készlet és nem tudnak újat beszerezni. Meg az is előfordulhat, hogy a sok telepítés miatt csúsznak az ígért határidőkkel.

Abban most már biztos vagyok, hogy olyan szolgáltatót fogok választani, aki 2-3 napon belül tényleg tud nekünk terminált adni! Ezzel elég sok szolgáltatót kilövök, mert a legtöbben nem tudnak gyorsan telepíteni. Mivel nem akarok soktízezret kiadni a terminálért, a legvonzóbb ajánlat a Fizetés Ponté, akik 72 órán belül telepítenek.