Úgy gondolom, három hónap elteltével elérkezett az ideje egy helyzetjelentésnek.

A terminált gond nélkül tudjuk használni. Ezt azért is írom le, mert egy picit tartottam tőle, hogy a szüleim meg tudják-e tanulni a kezelését. Elég nagy fennakadásokat okozott volna, ha nem tudják teljeskörűen kezelni. Még a napzárás is megy minden este gond nélkül, így a napi forgalom már másnap hajnalban megérkezik a számlájukra. Ez is egy nagyon fontos témakör volt már a kiválasztás során. Nem szerettem volna, hogy napokat várjuk a saját pénzünkre.

Az elmúlt három hónap a korlátozások miatt elég nehéz időszak volt. És még mindig nem nyugodhatunk meg teljesen, maradt a szájmaszk, a kesztyű és a napi többszöri takarítás, fertőtlenítés. Ez nem könnyű senkinek, de úgy látom a POS terminál megkönnyítette a helyzetet.

De nézzük a számokat:

  • A vásárlók száma csekély mértékben, de emelkedett. Átlagosan havi 10 vásárlóval jön be több a boltba így, hogy már messziről látható, hogy kártyával is lehet fizetni.
  • A bolt bevétele átlag 20 százalékkal nőtt ahhoz képest, hogy mennyi volt a terminál beszerzése előtt.
  • A szüleim biztonságérzete sokat javult, hiszen nem rohangálnak annyi készpénzzel zárás után.
  • Könnyebb és gyorsabb lett a helyzet a fizetésnél is, mivel nem kell a visszajáróval bajlódni.

Egy dolog viszont nagyon meglepett: még a beszállítók is kifejezetten örülnek az új lehetőségeknek.

Első sorban természetesen annak, hogy mostantól nekik sem kell már készpénzzel bajlódniuk, ha hozzánk jönnek, hiszen a beszállítókat átutalással, vagy POS terminálon keresztül fizetjük ki, mivel a terminálhoz bankszámlát is kaptunk.

A beszállítók közül van már olyan is, akinek a számláját a saját bankkártyánkkal a saját terminálunkon tudjuk kifizetni, de erről egy másik bejegyzésben írok majd részletesebben.

Összegezve, mind anyagi, mind kényelmi szempontokat figyelembe véve nagyon is megérte a terminál. Egy dolog van, amit mostanra mindhárman nagyon sajnálunk: Az, hogy nem évekkel ezelőtt döntöttünk a terminál mellett!