Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Hibaelhárításból is jeles a Fizetési Pont

Nagyon féltem az első olyan alkalomtól, amikor valami gond lesz a terminállal. Sajnos nem tudok mindig ott lenni a szüleimmel a boltban, mivel én is dolgozom, ráadásul másik városban élek, mint ők.

Az első probléma 3 hónap után jelentkezett: beragadt a papír.

Na nem mintha ez a terminál hibája lett volna, nyilván apám rakta be úgy a papírt a helyére, hogy a terminálban lévő görgő nem tudta megfelelően tekerni, így összegyűrődött és beragadt. Szüleimnek sikerült ezt az egészet olyan mesterien csinálni, hogy a papírt tartó részt ki sem tudták nyitni tőle.

Ekkor hívtak engem, hogy segítsek, vegyem ki a papírt (távmunkában), vagy oldjam meg valahogyan. Nem tudtam mit tenni, mint felhívni az ügyfélszolgálatot és segítséget kérni. Egy nagyon kedves Hölgy a vonal másik végén felvette az adatokat, és felírta a problémát.

A Fizetési Pont területi képviselője még aznap délután bement a szüleimhez a boltba, hóna alatt a csereterminállal, ha esetleg nem tudná a meglévőt megjavítani. Megnézte a terminált és természetesen egy könnyed mozdulattal szét tudta szedni és kivette belőle az összegyűrt papírköteget. Szerencsére nem volt nagy probléma, de azért a biztonság kedvéért megmutatta apámnak még egyszer, hogyan kell a papírt megfelelően a helyére rakni, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

És mi lett volna, ha nagyobb a gond? Egyszerűen elviszi a hibás terminált és otthagyja az újat, ami nála volt. Persze az egy picit hosszabb lett volna, hiszen újra fel kellett volna programoznia a terminált, hogy a szerverről a megfelelő bolt információit használja, de az sem tartott volna annyira sokáig.

A Fizetési Pont újból jelesre vizsgázott: gyorsan és gördülékenyen „javították” a terminált. Remélem többet ilyen segítségre nem lesz szükségünk, de ha mégis, meg leszek nyugodva, hogy a legjobb kezekben vagyunk.

Tovább


Máris eltelt 3 hónap a POS terminállal?

Úgy gondolom, három hónap elteltével elérkezett az ideje egy helyzetjelentésnek.

A terminált gond nélkül tudjuk használni. Ezt azért is írom le, mert egy picit tartottam tőle, hogy a szüleim meg tudják-e tanulni a kezelését. Elég nagy fennakadásokat okozott volna, ha nem tudják teljeskörűen kezelni. Még a napzárás is megy minden este gond nélkül, így a napi forgalom már másnap hajnalban megérkezik a számlájukra. Ez is egy nagyon fontos témakör volt már a kiválasztás során. Nem szerettem volna, hogy napokat várjuk a saját pénzünkre.

Az elmúlt három hónap a korlátozások miatt elég nehéz időszak volt. És még mindig nem nyugodhatunk meg teljesen, maradt a szájmaszk, a kesztyű és a napi többszöri takarítás, fertőtlenítés. Ez nem könnyű senkinek, de úgy látom a POS terminál megkönnyítette a helyzetet.

De nézzük a számokat:

  • A vásárlók száma csekély mértékben, de emelkedett. Átlagosan havi 10 vásárlóval jön be több a boltba így, hogy már messziről látható, hogy kártyával is lehet fizetni.
  • A bolt bevétele átlag 20 százalékkal nőtt ahhoz képest, hogy mennyi volt a terminál beszerzése előtt.
  • A szüleim biztonságérzete sokat javult, hiszen nem rohangálnak annyi készpénzzel zárás után.
  • Könnyebb és gyorsabb lett a helyzet a fizetésnél is, mivel nem kell a visszajáróval bajlódni.

Egy dolog viszont nagyon meglepett: még a beszállítók is kifejezetten örülnek az új lehetőségeknek.

Első sorban természetesen annak, hogy mostantól nekik sem kell már készpénzzel bajlódniuk, ha hozzánk jönnek, hiszen a beszállítókat átutalással, vagy POS terminálon keresztül fizetjük ki, mivel a terminálhoz bankszámlát is kaptunk.

A beszállítók közül van már olyan is, akinek a számláját a saját bankkártyánkkal a saját terminálunkon tudjuk kifizetni, de erről egy másik bejegyzésben írok majd részletesebben.

Összegezve, mind anyagi, mind kényelmi szempontokat figyelembe véve nagyon is megérte a terminál. Egy dolog van, amit mostanra mindhárman nagyon sajnálunk: Az, hogy nem évekkel ezelőtt döntöttünk a terminál mellett!

Tovább


Kijárási korlátozás: Fog valaki délelőtt kártyával fizetni?

A kijárási korlátozás rendelkezései természetesen a szüleim kisboltjára is vonatkoznak. Mivel egy vegyesboltot üzemeltetnek, tehát ételt, tisztálkodó- és tisztítószereket, valamint egyéb termékeket árulnak, így a következőket kell betartaniuk/betartatniuk a vevőkkel:

  • 65 év feletti vásárlók csak 9 és 12 között térhetnek be a boltba.
  • 65 év alattiak pedig ezen az időszakon kívül.

Ezen kívül vannak még az ajánlott intézkedések:

  • 1,5 méteres távolságot kell tartani egymástól.
  • A vevők egyedül jöjjenek vásárolni.
  • Ügyeljenek a higiéniai előírásokra.
  • Ajánlják a bankkártyás fizetést.

Természetesen a kötelező dolgokat könnyű volt betartatni, hiszen a vevők kiemelten figyelnek saját maguk is a rendelkezésekre, így a számukra kijelölt idősávban jöttek.

Az ajánlott intézkedések betartása sem volt nehéz: A kasszánál felragasztottunk csíkokat, ami segít a 1,5 méter betartásában, rendszeresen fertőtlenítünk és a szép új terminálunk ajánlása sem esik nehezünkre.

Már azon is elgondolkoztam, hogy kiragasztok egy táblát az ajtóra, amin ezek az ajánlások fel vannak tűntetve. Saját magam akartam egy kis táblát csinálni, de a Fizetés Pont megelőzött! Kaptunk tőlük egy e-mailt, amiben a különböző bolttípusokra külön-külön csináltak kiragasztható figyelemfelhívó táblákat. Gyorsan ki is nyomtattuk és kiraktuk az ajtóra.

És hogy alakul a forgalom?

Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy az időkorlátok miatt a terminál forgalma hogyan fog alakulni délelőtt-délután összehasonlításban.

Szerencsére azt tapasztaltam, hogy nemcsak a fiatalabb korosztály használja többet a bankkártyáját, hanem az idősebbek is. Szinte egész nap ugyanolyan arányban fizetnek kártyával.

És a bankkártyás forgalom napról napra nő! Elképzelhető, hogy ennek a növekedésnek az elsődleges motorja a koronavírus, de úgy gondolom a vírus után is sokan maradnak a kártyás fizetésnél, hiszen sokkal kényelmesebb. Most különösen örülök, hogy nem vártunk tovább a bankkártyaterminál beszerzésével.

Tovább


15 000 alatt nem kér kódot!

A koronavírustól való félelem jegyében megrendeltük, beüzemeltük és aktívan használjuk is az új terminálunkat. Természetesen a rendszeres fertőtlenítés sem marad el a boltban, aminek új része a terminál tisztítgatása.

Már pénteken a területi képviselő elmagyarázta a szüleimnek, hogy amikor csak lehet, a Pay Pass-os megoldást használják, így még kevesebb az érintkezés a vevővel. Mind jól tudjuk, hogy 5 000 Ft alatt a terminál nem kér kódot, ami egy viszonylag alacsony összeg, de így is több, mint a semmi. Na meg okostelefonnal is lehet fizetni, így legtöbbször még nagyobb összegű vásárlás esetén sem kell PIN-kód.

Tegnap a Fizetési Pont óriási hírrel szolgált nekünk!

A koronavírus okozta vészhelyzetre tekintettel 5-ről 15 ezerre emelte a Kormány a PIN-kódmentes fizetés határát, és a Fizetési Pont termináljai ezt már az első naptól alkalmazzák!

Ámulva olvastam a honlapjukon és utána több hírportálon is, hogy Magyarországon elsőként az Ő termináljaik tudják ezt a magasabb limitet.

Olvastam egy cikket arról is, hogy más szolgáltatók mikor vezetik be ezt a lehetőséget: Lényegében mindenki szabadkozott, hogy még nem tudják, sok fejlesztés, remélik a törvényi határidőre (április 15.) meglesz… Én meg csak azon gondolkoztam, hogy mi ebben ilyen bonyolult? Hát a Fizetési Pont lényegében egy nap alatt le tudta fejleszteni.

Fel is hívtam a szüleimet, hogy tudjanak róla, hiszen ők nem ülnek egész nap a számítógép előtt. Örvendezve mondtam apámnak, hogy most már 15 ezer alatt nem kér PIN-kódot a terminál, mire közölte, hogy persze, tudja, hisz a terminál reggel kiírta, hogy megemelték a limitet.

Elég hatékonynak tűnik a cég kommunikációja, aminek most nagyon örülök!

Tovább


Mindenki a POS terminált használja!

Pénteken este telepítették az új Fizetési Pont POS terminálunkat. Azonnal el is kezdtük használni, így a szombat óta minden egyes vevőnek egyesével hívtuk fel a figyelmét arra, hogy most már bankkártyával, vagy okostelefonnal is tud fizetni.

pos posterminal bankkártyaterminál bankkártya terminál kellegypos koronavírus államitámogatás fizetésipont

Nem gondoltam volna az idősebb korosztályba tartozó vevők is ennyire örülni fognak a lehetőségnek.

A vevők legalább 80 százaléka azonnal a bankkártyáját vette elő a készpénz helyett! Nagyon nagy sikere volt a terminálnak.

Így, az elmúlt pár nap adatait nézve még a forgalom is nőtt egy kicsit: igaz, csak pár száz forinttal vásárlásonként, de az is nagyon sokat számít a mostani időszakban. Olyan sem fordult elő, hogy valaki valamit visszarakott a polcra, vagy otthagyta a kasszánál, mert nem volt nála elég pénz.

Már most látom, hogy jó döntés volt a terminál beszerzése!

Hozzá kell tenni, a szüleimnek még szombaton furcsa volt, hogy üres a kassza és apukám egy kicsit kétségbe is esett, hogy így nem lesz meg a megszokott bevétel. Azán este megcsináltuk a napi zárást és megnéztük a napi forgalmat: Tényleg magasabb volt, mint egy átlagos szombaton szokott lenni!

A pénz már másnap megjelent a terminálhoz tartozó bankszámlán, amit akár azonnal el is tudnánk költeni, hiszen a terminál telepítésekor rögtön kaptunk hozzá bankkártyát is.

Már csak egy kérdés maradt: Mi lesz a beszállítókkal? Nekik eddig minden szállításnál készpénzben fizettek a szüleim. Így gyorsan végighívtam mindenkit, hogy most mit tegyünk.

Az öt beszállító cégből négy mondta, hogy a szállító autók fel vannak szerelve terminállal, így átvétel után a készpénz helyett bankkártyával is kitudjuk fizetni az árut. Egy pedig sajnálkozott, hogy náluk nincsenek terminálok, így utólag, átutalással tudjuk rendezni a számlát, de már ők is keresik azt a terminálszolgáltatót, akivel szerződhetnek. Ajánlottam is nekik a Fizetési Pontot, mivel nekünk eddig nagyon bejött!

Tovább


Kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges?

Péntek este, zárás után megérkezett a várva-várt POS terminálunk.

A Fizetési Pont területi képviselője nagyon felkészülten érkezett, előre telefonon egyeztettük az adatokat, és így minden dokumentumot már előkészített, hogy azzal se menjen az idő.

Amíg mi átolvastuk a szerződést, ő villám gyorsan beüzemelte a terminált és aláírás után tartott egy rövid oktatást, hogy mit hogyan kell használni.

És a reakciók:

  • Anyámnak természetesen a színe tetszett, hiszen nem fekete, hanem sárga. Tipikus nő….
  • Apámnak az egyszerű kezelhetőség volt a legfontosabb (meg kell jegyeznem, tényleg nem egy technikai zseni az öreg)
  • Nekem pedig az, hogy elsőre úgy tűnik, nem kell hozzá folyamatos telefonos segítségnyújtás!

Amikor a területi képviselő végzett, én még elhelyeztem a különböző marketing anyagokat, amiket ajándékba kaptunk: kiragasztottam a matricákat a kasszához, meg az ajtóra és összeraktam a zászlót.

Már csak az maradt, hogy élesben is teszteljük a dolgot!

Remélem a vevők is annyira fognak neki örülni, mint mi.

Nem akartam hosszas eszmefuttatásokat írni a koronavírusról, de ahogy terjed, egyre jobban aggaszt engem is. Remélem, így most egy kicsit nagyobb biztonságban tudhatom a szüleimet, hogy legalább a készpénzzel nem kell annyit érintkezniük. Természetesen ők is kirakták már a kézfertőtlenítőt a bolt bejáratához, meg a kassza mellé, amit a vevők lelkiismeretesen használnak is. A boltot is két óránként takarítják, szellőztetnek rendszeresen és mindent megtesznek a vevők és a saját biztonságuk és kényelmük érdekében. De ha csak egy ilyen aprósággal is segíteni tudjuk egymást, akkor azt meg kell tenni.

Este arról beszélgettünk, hogy ha tényleg olyan jól működik a terminál, ahogy gondoljuk, akkor lehet kiírjuk a bolt ajtajára, hogy kizárólag bankkártyás fizetés lehetséges.

Tovább