Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


80.000 forint állami támogatás. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Már egy korábbi posztomban írtam a 80.000 forintos állami támogatásról és annak pontos feltételeiről.

  • Az állami támogatás összege 80 000 forint.
  • A támogatás vissza nem térintendő.
  • Legalább két éves szerződést kell aláírni a szolgáltatóval.
  • Nyilatkozni kell arról, hogy a bolt 2017. november 1-én nem rendelkezett terminállal.
  • A támogatás csak nyár közepéig igényelhető.
  • A felszámított szolgáltatói díj nem lehet magasabb a havi bankkártyás fizetések értékének 1 százalékánál.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Fizetési Pont területi képviselője kijött hozzánk megkötni a szerződést és telepíteni a POS terminált. A szerződést már rögtön az állami támogatás igénybevételével együtt készítette elő, hiszen telefonon jeleztem az értékesítőnek, hogy ezt szeretnénk igényelni. A szerződés megkötésekor alá kellett írnunk egy nyilatkozatot, 2017. november 1-én nem volt boltunkban terminál. Ezzel automatikusan kaptuk meg az állami támogatást, nem kellett további jóváhagyásra várni.

Most pedig, amikor kapjuk a havi számlákat a terminálunk üzemeltetési költségeiről, amik alapból meglepően alacsonyak, még a végén ott virít az állami támogatás összege, a havi több mint 3000 forint kedvezmény. Így szinte ingyen van a terminál és akkor még nem is kalkuláltam bele a bevételnövekedést és az értéknövelt szolgáltatások után kapott jutalékokat.

És mit kellett ezért tennünk? Lényegében semmit! Egy papírral többet írtunk alá és már kapjuk is a támogatást, amit ráadásul vissza sem kell fizetnünk a 2 év lejárta után.

Tovább


Mindenki a POS terminált használja!

Pénteken este telepítették az új Fizetési Pont POS terminálunkat. Azonnal el is kezdtük használni, így a szombat óta minden egyes vevőnek egyesével hívtuk fel a figyelmét arra, hogy most már bankkártyával, vagy okostelefonnal is tud fizetni.

pos posterminal bankkártyaterminál bankkártya terminál kellegypos koronavírus államitámogatás fizetésipont

Nem gondoltam volna az idősebb korosztályba tartozó vevők is ennyire örülni fognak a lehetőségnek.

A vevők legalább 80 százaléka azonnal a bankkártyáját vette elő a készpénz helyett! Nagyon nagy sikere volt a terminálnak.

Így, az elmúlt pár nap adatait nézve még a forgalom is nőtt egy kicsit: igaz, csak pár száz forinttal vásárlásonként, de az is nagyon sokat számít a mostani időszakban. Olyan sem fordult elő, hogy valaki valamit visszarakott a polcra, vagy otthagyta a kasszánál, mert nem volt nála elég pénz.

Már most látom, hogy jó döntés volt a terminál beszerzése!

Hozzá kell tenni, a szüleimnek még szombaton furcsa volt, hogy üres a kassza és apukám egy kicsit kétségbe is esett, hogy így nem lesz meg a megszokott bevétel. Azán este megcsináltuk a napi zárást és megnéztük a napi forgalmat: Tényleg magasabb volt, mint egy átlagos szombaton szokott lenni!

A pénz már másnap megjelent a terminálhoz tartozó bankszámlán, amit akár azonnal el is tudnánk költeni, hiszen a terminál telepítésekor rögtön kaptunk hozzá bankkártyát is.

Már csak egy kérdés maradt: Mi lesz a beszállítókkal? Nekik eddig minden szállításnál készpénzben fizettek a szüleim. Így gyorsan végighívtam mindenkit, hogy most mit tegyünk.

Az öt beszállító cégből négy mondta, hogy a szállító autók fel vannak szerelve terminállal, így átvétel után a készpénz helyett bankkártyával is kitudjuk fizetni az árut. Egy pedig sajnálkozott, hogy náluk nincsenek terminálok, így utólag, átutalással tudjuk rendezni a számlát, de már ők is keresik azt a terminálszolgáltatót, akivel szerződhetnek. Ajánlottam is nekik a Fizetési Pontot, mivel nekünk eddig nagyon bejött!

Tovább


Így kaphatunk 80 000 forint állami támogatást! 

Az egyik legfontosabb tényező lehet a szolgáltató kiválasztásánál a 80 000 forintos állami támogatás, amivel sokat spórolhatunk az üzemeltetési költségeken.   

posterminál bankkártyaterminál kellegypos államitámogatás

A neten olvasgatva összeszedtem a legfontosabb részleteket:   

  • Az állami támogatás összege 80 000 forint. 
  • A támogatás vissza nem térintendő. 
  • Legalább két éves szerződést kell aláírni a szolgáltatóval. 
  • Nyilatkozni kell arról, hogy a bolt 2017. november 1-én nem rendelkezett terminállal. 
  • A támogatás csak nyár közepéig igényelhető. 
  • A felszámított szolgáltatói díj nem lehet magasabb a havi bankkártyás fizetések értékének 1 százalékánál. 

A 80 000 forint támogatást nem egyösszegben adja a szolgáltató, hanem a 2 éves szerződéses idő alatt havonta különböző kedvezmények formájában. Így az jelentős mértékben csökkenti a terminál üzemeltetési költségét.  

Tehát ezzel a támogatással több legyet üthetünk egy csapással:  

  • kapunk 80 000 forint kedvezményt és  
  • a szolgáltató nem kérhet tőlünk 1 százaléknál magasabb díjat.  

De azért legyünk reálisak, az 1 százalék fölötti díj nekem amúgy is horror kategóriának tűnik, garantáltan nem mennék bele olyan magas költségbe.  

Így különösen boldogan nyugtáztam, hogy az igénylés feltételeinek a szüleim boltja teljes mértékben megfelel: 20 éve működik sikeresen, még sokáig szeretnék üzemeltetni és eddig még nem volt POS termináljuk.  

FONTOS: Ezt a támogatást most már csak egy szolgáltatónál, a Fizetési Pontnál lehet igényelni.  

 A létrehozott Excel táblázatomba felvittem egy új sort, az állami támogatást, és csak egy helyre írtam be egy „+”-t, a Fizetési Pont oszlopába.  

Tovább